Studentutstilling 2023

Studentutstillingen består i år av 7 fotografer fra fotoskoler i Norge. Utstillingen er kuratert av Behzad Farazollahi fra Galleri Melk

Kunstnere 2023

Wilhelm Særvoll

Unnskyld at vi finns

Wilhelm Særvoll er en 23 år gammel fotograf fra Stavanger. Han går for øyeblikket på siste året på kunstfotografi ved Norsk Fotofagskole. Fotografi er for meg en måte å rydde opp i omgivelsene mine, og å finne måter å forstå omverden på. Jeg er aller mest interessert i dokumentarfotografiet og jeg er opptatt av å utforske grenselandet mellom dokumentar og kunstfoto.

Hans prosjekt “Unnskyld at vi finns” består av bilder av utstillingsdukker og bilder av mennesker i hverdagslige settinger. Dette skaper en spennende dissonans og kontrast.

Ingeborg Miriam Aagesen

Eana

Ingeborg Miriam Aagesen (f.1997), er en norsk fotograf som jobber hovedsaklig innenfor dokumentar fotografi. Høsten 2021 startet hun sin utdanning på Bilder Nordic School of Photography. Der har hun deltatt på flere student utstillinger og ferdigstilte nettopp en fotobok. Gjennom sin bestefar som driver med analog fotografi fikk hun tidlig interessen for arbeid i mørkerom og med analogt arbeid. Dette er en interesse hun tok med seg i utdanningen på Bilder Nordic og flere av prosjektene hun har gjort siden det er analog. En rød tråd gjennom de ulike prosjektene er mennesker og identitet. Oppveksten hennes på Oslos østkant har sterkt preget hennes egen identitet, syn på verden og derfor kunstneriske praksis.

Eana» er en dokumentarisk billedserie om identitet. Land, eller Eana som det heter på samisk, er så mye mer enn geografi og grenser. Land er der vi bor, jobber og lever livene våre. Land er jord, fjell og skog, elver, fjorder og hav. Land er natur. Og mer enn noe er det tilhørighet og individuelle liv med felles kulturelle røtter.

Anabella Mørk

Babe

Anabella Mørk (f. 2000) er en norsk/sør-koreansk fotograf født og oppvokst i Oslo. Hun startet fotostudier ved Bilder Nordic School of Photography i 2021 hvor hun har fokusert på mote-og kunstfoto.Hun har jobbet lengemed å finne sin egen stil, men gjennom studiene og det å være omringet av likesinnede, har hun fått bedre forståelse av hvem hun er som fotograf. Gjennomdennebildeserienønsker fotografen åstille spørsmål ved publikums oppfatning og forståelse av det kvinnelige perspektivet, samtidig som kvinners rolle blir romantisert gjennom linsen.

Mennesker har en tendens til å romantisere problemer som fremdeles er aktuelle i dag.Film og TV har vært med på å støtte den forvrengte oppfattelsen av kvinner, somi dagblir forsterket gjennomsosiale medier.Popkulturs fremstilling av kvinner viser ofte en forenklet versjon hvor kvinners rolle ofte blir «dummet ned»og fokuset er på det overfladiske.Med dette har også seksualiseringen av kvinner økt sammen med utviklingen av sosiale medier.

Anna Horgen

Oss to

Anna Horgen er en norsk fotograf som i dag studerer på Fagskolen Kristiania. Som dokumentarfotograf blir Anna Horgen drevet av en lidenskap for å fange og formidle historier som beveger og resonnerer med både hennes personlige opplevelser og det videre sosiale landskapet. For Anna er fotografi ikke bare en kunstform, det er også en metode for å utforske og forstå verden rundt

Å være her og nå. Å gi uten å kreve å få tilbake. Å være tilgjengelig 24 timer i døgnet. Komme til unnsetning i kjærlighetens og livets navn! Gi en følelse av trygghet og varme. Uten evnen til å overlate pliktene til en partner og ta en pust i bakken akkurat nå, akkurat i dag... De sier alenemor, men jeg vil kalle henne en ensom helt! Batman var også alene ikke sant? Ja ja, det var Robin også, men han dukket ikke umiddelbart opp.
Kravet om å gjøre en innsats på jobb og kravet om å følge opp sine barn intensivt kommer derfor i konflikt, og det oppstår ambivalente følelser mellom hvilke verdier som skal prioriteres. Samfunnet er ikke lagt opp med tanke på alenemødrene, som alle er helter, og det er det jeg prøver å vise igjennom det prosjekt

Marte Hellarvik

Ørene mine ringer

Marte Hellarvik er en norsk fotograf som til daglig studerer på Oslo Fotokunstskole. Til Nordic Light Festival of photography har hun med seg verket Ørene mine ringer, som er et audiovisuelt verk som omfatter mentale lidelser. “Mentale lidelser er et emne som snakkes mer om i nyere tid, men ikke på langt nær så mye som det burde prates om. Forståelsen for hvor altoppslukende en lidelse kan være er nærmest ikke- eksisterende og hjelpemidlene er mangelfulle. Det er også viktig at folk som går gjennom dette, slipper å føle seg alene. Jeg vet at det hadde hjulpet 16-årige meg mye å bli oppmerksom på at det fantes folk der ute som kunne relatere til min situasjon.”

Verket, som er en kombinasjon av foto, lyd og lys, forsøker å gi betrakteren et innblikk i opplevelsen av panikk. Jeg har angst og effektene av det påvirker min funksjonsevne. Dessverre er psykiske lidelser usynlige, og det er vanskelig å formulere hvor mye angsten og de vonde emosjonene kan ta overhånd. Derfor har jeg forsøkt å belyse dette i “Ørene mine ringer”.

Line Strømnæss

Vår. Ild.

Line Strømnæss er en norsk fotograf som til daglig studerer ved Oslo Fotokunstskole. Hun har tidligere en utdannelse fra Universitetet i Agder, hvor hun er utdannet som Adjunkt med opprykk, med film, media, språk og kommunikasjon som fordypning. Hun har tidligere hatt utstillinger på Oslo Negativ og på Kulturhuset i Oslo,

Denne analoge bildeserien består av en rekke fotogrammersom er arbeidet fram i fargemørkerommet.Her representert av et utvalg på fire. I «Vår. Ild.»forsøker jeg fange løpetiutviklingenfra fødsel til forløsningen som skjer inaturen og den menneskelige sjelen når vinteren endelig slipper taket og overgår til en ny årstid, til våren.

Monica Tselentis

Borrowed time

Monica Tselentis (f:1965) er en norsk fotograf som lager visuelle historier ved bruk av foto, fotografering og digital tegning. Hun startet med fotografering ved en tilfeldighet i 2015, men har alltid hatt en drøm om å drive med fotografering. i 2017 begynte hun med Fine Art og digital kunst. Hun skaper historiefortellende, surrealistiske og noen mørke bilder ved bruk av fotografering, digital tegning og manipulasjon. Ideer til bildene kommer fra refleksjoner rundt livet, drømmer, symbolsk, en opplevelse og noe kommer til under veis.

Nikki de Saint Palle var en Fransk-Amerikansk billedkunstner og skulptør som ble født 1939 og døde i 2002. Nikki brukte en rekke materialer i sine kunstverk som polyester, armeringsjern og andre støttestrukturer som en viktig komponent i sine skulpturer som til slutt er glasert for å få den blanke overflaten. De seneste figurene ble laget i mosaikk, de mindre prototypene ble laget i ull eller andre uanselige materialer. Hun brukte en rekke malingstyper som oljemaling gauche, spraymaling og akrylmaling. Resultatet til dette verket er inspirert av Nikki’s reise. Det å slippe meg løs og tørre å se fremover. Tiden vi har her på jorda er en lånt tid som vi bør bruke på en god måte. Ikke sitte fast i tragedier som har vært, men legge det bak seg og gå videre